Sådan finder du de rigtige sikkerhedssko

Sikkerhedssko er et krav på mange arbejdspladser inden for fx bygge- og anlægsbranchen, og blandt de kendte brands inden for sikkerhedssko finder man fx Airtox, Brynje og HKSDK. Sikkerhedssko i disse mærker er specialdesignet til på forskellig vis at kunne beskytte fødderne på den person, der har dem på. Undgå arbejdsskader, som kan blive rigtig alvorlige og give dig varige men eller koste dig førligheden. Med de rigtige sikkerhedssko vil du kunne udføre mange forskellige jobfunktioner og være beskyttet imod alvorlige arbejdsulykker.

Hvad skal du kigge efter, når du vælger sikkerhedssko?

Er det første gang, du skal ud at anskaffe sikkerhedssko til jobbet, så er du måske i tvivl om, hvilken type sikkerhedssko, du skal vælge. Vi giver dig her nogle kriterier, som du kan følge, når du skal ud og finde et par sikkerhedssko, som lever op til dine behov på arbejdspladsen. Du bør først og fremmest prioritere, at skoene lever op til sikkerhedskravene. Dernæst kommer designet, og her kan du vælge mellem mange flotte og moderigtige modeller.

Tåværn

Tåværn sidder på skoen og beskytter tæerne, hvis man er så uheldig at få noget tungt ned over fødderne. Det kan man sagtens risikere på en byggeplads, hvor der ofte bliver løftet tunge ting rundt. Med tåværn kan man forebygge at blive skadet eller invalideret, hvis uheldet er ude.

Sømværn

Sikkerhedssko med sømværn under hele foden er vigtigt på arbejdspladser inden for eksempelvis bygge og anlæg eller tømrerfaget, hvor der er risiko for at træde søm eller andre skarpe genstande op gennem foden. Sømværn forhindrer dette. Det kan blive meget alvorligt, og du kan få blodforgiftning, hvis du træder skarpe, beskidte genstande op i din fod, og du kan også blive invalideret af det.

Modstandsdygtigt skomateriale

På arbejdspladser, hvor der er kemikaler og olier, er det vigtigt at vælge et par sikkerhedssko, som er fremstillet i materiale, der er modstandsdygtigt over for olie og syre. Er du ansat på et bilværksted eller i en produktionshal, hvor du nemt kommer i kontakt med olie og syre, så er det relevant, at du har denne type sikkerhedssko. Derudover er det en fordel, at skomaterialet også er slidstærkt og kan tåle at blive brugt meget, især hvis du arbejder udendørs.

Åndbarhed og komfort

Skal du have dine sikkerhedssko på i mange timer hver dag på arbejdspladsen, så er det vigtigt, at de er fremstillet i et åndbart materiale, så dine fødder ikke smelter i sommervarmen eller begynder at lugte grimt. Skoene skal også føles komfortable at have på fødderne. Det er muligt, at du skal prøve dig frem med forskellige skomodeller, før du finder det helt rigtige par, som passer til dig.

Smarte designs

Hvis det er første gang, du skal ud at købe sikkerhedssko eller sikkerhedsstøvler, så forestiller du dig måske, at de har et klodset design. Men faktisk, så er sikkerhedssko meget moderne at se på, og de er også fremstillet i materialer, som ikke vejer så meget, så skoen føles komfortabel at have på. Du kan selv begynde med at tjekke udvalget hos skobutikker, der forhandler sikkerhedssko og støvler, og du kan med fordel kigge i webshops som sikker-sko.dk, Harald Nyborg, Bygma eller Sika Footwear, hvor du finder sikkerhedssko, som dækker behovet i mange typer af brancher. Har du fundet et bestemt par sikkerhedssko, du gerne vil have, kan du sammenligne priser online, så du får skoene til den mest favorable pris. Der er altid gode priser på sikkerhedssko på nettet.